utorok 17. februára 2015

Brumík vs. Horalky


Bola som so synom u známej, len tak na pokec. Pripravila nám čaj a vytiahla pre syna Brumíka. Hovorím jej, že nie, to nech mu nedáva, také on nejedáva. Kukne do skrinky a vytiahne Zlaté oplátky, že či tie môže. A ja že hej, tie môže, a tak zjedol pár kúskov. Známa na mňa, že aký je v tom rozdiel? Sama som nevedela, musela som chvíľu porozmýšľať, kým som na to prišla.

Nepreháňam to so sladkosťami ani jedným, ani druhým smerom. Keď niečo dostane od niekoho, môže to zjesť, ale aktívne domov sladkosti nekupujem, skôr niečo upečiem. Výnimkou sú výlety, na tie vždy beriem Horalky. Prečo teda Horalky alebo Zlaté oplátky môže, ale Brumíka nie?

Keďže som vyštudovala marketingovú komunikáciu a aj sa jej venujem, veľmi dobre viem, ako to v tejto oblasti beží. Apely na rodičov, apely na deti, je za tým celá veda, verte mi. A kým Horalky sú len jednoducho obvodovo máčané oblátky v kakaovej poleve s arašidovou krémovou náplňou a na nič iné sa v reklame nehrajú, tak Brumík je prírodné palivo pre malých objaviteľov plné cereálií a kalcia a naviac bez konzervantov a farbív.

Realitu asi tušíte. Tridsať gramový Brumík obsahuje 6 % odporúčanej dennej dávky vápnika (dospelej osoby). Sacharidov je v ňom 17,5 g, vlákniny 0,4 g. Horalky samozrejme nie sú "zdravšie". Jedna (50 g) obsahuje 25 g sacharidov. Lenže Horalky, na rozdiel od Brumíka, nevytvárajú dojem, že sú to najlepšie super zdravé pre vaše dieťa.

Reklama takto zameraná na matky (rodičov) má teda na mňa úplne opačný efekt. Takže preto Brumík nie.



1 komentár :

  1. Ja by som len rád upozornil, že Opavia už vyrába Brumíka v Poľsku a tak by som si kvalitou a použitými surovinami nebol veľmi istý.

    OdpovedaťOdstrániť